Noormarkun Klubi, Ahlströmin Ruukki, työssäoppimisjakso 1.4- 24.5
Työssäoppimisjaksolla saan palata lapsuuteni maisemiin ja tiluksille, jossa vietin paljon aikaa lapsena.
Noormarkun Klubi korjattiin 1924 kerhotaloksi ja toimii viikonloppuisin tilausravintolana. Arkisin on saatavilla lounas ja
talviaikana ti-to-iltaisin klubi toimii À la carte-ravintolana.
talviaikana ti-to-iltaisin klubi toimii À la carte-ravintolana.
Klubin keittiö suosii lähituottajia, omien metsien ja vesistöjen antimia sekä sesongin mukaisia raaka-aineita.
Klubin reseptit kulkevat suvussa perintönä ja klassikkojen listalta löytyy Ahlströmin keittiömestarien bravuureita. Näihin bravuureihin minulla on tulevalla jaksolla kunnia saada tutustua sekä valmistaa niitä keittiömestarin ohjauksessa.
Noormarkun Klubi on myös Rôtisseurs-kilpiravintola. Chaîne des Rôtisseurs-Paistinkääntäjät on arvostettu kansainvälinen gastronominen järjestö, joka edistää ruokakulttuuria.
Tiistai 2.4
Torstai 4.4
Aamupalalle hedelmiä
Tuli testattua millaista on kokata kaasuliedellä. Hyvin tuo näytti toimivan,
nopeasti tuli freesattua sipulit.
Tiistai 2.4
Keväisiä värejä salaattipöydässä
Ruukin limppua kylmäleivontana
Aamupalalle hedelmiä
Tuli testattua millaista on kokata kaasuliedellä. Hyvin tuo näytti toimivan,
nopeasti tuli freesattua sipulit.
Tilauksen valmistelua
Gluteenitonta
Perjantai 5.4
Aamupalalle
Viinitastingiin
Keskiviikko 10.4
Marjarahkatrifle kinuskilla
Lauantai 13.4 kansainvälinen Rotisseurs- kilpipäivä
Brunssilla tarjolla mm. järvikalaterriiniä sekä juusto-hedelmätajotin.
Tiistai 16.4
Salaattipöydässä lounalla tarjolla lohicaesar, coleslaw ja mummonkurkkuja.
Pääsiäinen
Pääsiäisen aika oli mielenkiintoinen ja opettavainen jakso. Tarjolla oli niin pääsiäiseen kuuluvia ruokia kuin arkisempiakin.
Pääsin tutustumaan annosruokien maailmaan ja innolla olinkin mukana niitä valmistamassa.
Garnityyrit
Siikatartar hunajasinapilla sekä karitsanpotka, perunasose, pavut ja lämmin tomaattisipulisalaatti
Katkarapuskagen
Aamiaissarvet kylmäleivontana
Tiistai 23.4
A là carte-listalta hirviburger
Keskiviiko 24.4
Kahvitorille gluteenitonta tarjottavaa
Torstai 25.4
Tiistai 23.4
A là carte-listalta hirviburger
Keskiviiko 24.4
Kahvitorille gluteenitonta tarjottavaa
Torstai 25.4
Miehiset hirvipaistivoileivät
Perjantai 26.4
Gluteenittomat kasvisvoileipäkakkuset luonnonyrtillä
Ihanan värikäs tomaatti-sipulisalaatti buffeeseen
Vappuaatto 30.4.
Näyttöpäivä, jonka esivalmistelut aloitin edellisenä päivänä valmistamalla Thousand Island-tyyppisen salaatinkastikkeen.
Vappuaaton retroillallisella alkupalana valmistamani katkarapucocktail...
...sekä jälkiruokana Crêpe Suzettes appelsiinijäätelöllä.
Ohjaajan mukaan näyttö sujui loistavasti.
Torstai 3.5
Parmankinkkucaesar
Katkarapusalaatti
Perjantai 10.5.
Näyttöpäivänä valmistin kaksi 50 hlön tilauskakkua.
Äitienpäivä 12.5
Äitien juhlapäivä oli myös näyttöpäivä.
Juhlakattaus
Caesar-salaatti naapurin kananpojalla
Sillikaviaari
Lohihyydykekakku
Marenki-mansikkakakku suklaalla
Keskiviikko 15.5
Esivalmisteluja Cocktailtilaisuutta varten...
Stanssatut leivät odottavat paahtamista ja punasipulimarmeladi kiehauttamista
...tässä lopputulos!
Tiistai 21.5
Viimeinen näyttöpäivä kahvitorin merkeissä.
Hedelmätarjotin
Erityisruokavaliot huomioituna
Marjatrifle
Tilaus- ja juhlaruokien valmistus-opinnot sain päätökseen kiitettävällä arvosanalla.
Lämmin kiitos Noormarkun Klubin henkilökunnalle hyvästä ohjauksesta ja antoisasta työssäoppimisjaksosta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti